Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

KUŘE V BRAMBŮRKÁCH

0.0
KUŘE V BRAMBŮRKÁCH

Potřebné ingredience

4 kuřečí řízky, sůl, pepř, šťáva z 1/2 citrónu, 1 lž. worcestrové omáčky, 100 g slaných brambůrků, 2 vejce, 2 lž. škrobové moučky, 30 g eidamu

Postup přípravy

Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, zalijeme citrónovou šťávou a worcestrem a necháme 1 hodinu odležet.

Do jedné misky dáme vejce, škrobovou moučku a jemně nastoruhaný sýr.
Do druhé misky dáme rozdrcené brambůrky.

Řízky obalíme ve vejcích, pak v brambůrkách, dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme cca 30 min. při 180 - 200 stupních.

Příloha: různě upravené brambory.

TIP: Místo eidamu je možné použít 20 g parmezánu + 1 lž. bazalky.

Před vložením do trouby, zde z 1 kg kuřecích řízků (asi 8 ks)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

swetlus 21. 2. 2010, 17:48
Perfektni !!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) napsala bych vice chvaly ale to by se sem vsechno neveslo. vyzkouseli jsme a moc jsme si pochutnali a jeste jsme se blyskli pred navstevama kteri na to zirali a taky meli boule az za usime. skvely napad. fakt diky (L)
GoryIva 2. 3. 2010, 13:09
@swetlus Jsem ráda, že Vám chutnalo .... :-) (flower) (hello)
Iveta a dětičky 30. 1. 2010, 9:34
To vypadá mňamozně, jsou křupavé když se vyndají z trouby???
GoryIva (upraveno) 30. 1. 2010, 23:25
@Iveta a dětičky Nekřupou jako chipsy, ale naopak jsou krásně šťavnaté řízečky, žádná přesušená kuřecí prsíčka (smich) Když zkusíte, věřím, že nebudete litovat :-) I.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie